Renovatie 25 woningen

In de Vogelaarwijk Velve-Lindenhof in Enschede werden op wens van de huurders 25 van de 250 woningen niet gesloopt maar gerenoveerd.

Het betrof 10 stuks kleine twee- en 4 onder één kap woningen uit 1926 met gemetselde gevels en mansarde pangedekte kappen en 3 blokken Airay-woningen, een prefab betonbouwsysteem uit de 50-er jaren die op markante plekken in de wijk zijn gesitueerd.

In het ontwerp is de archetypische vormgeving van de woningen gerespecteerd en is een oplossing gevonden voor o.a. de technische mankementen en verouderde uitstraling. De Airay-woningen hebben nu een EPC van 0.4 en zijn aan de buitenkant geïsoleerd en voorzien van metselwerk. De materialisering van de inspringende gevelvlakken  is een verwijzing naar de oude betonplaten die eronder zitten.  De robuuste houten kozijnen geven de woningen een stoere vriendelijk uitstraling waardoor de bewoners weer trots zijn op hun woningDe kopgevels tonen afbeeldingen van de uitvinders en hun uitvindingen waar de straten naar vernoemd zijn zoals Marconi, van Leeuwenhoek en Faraday.

Project Kenmerken

Opdrachtgever: Woningcorporatie De Woonplaats
Doorlooptijd: opname december 2009, start bouw 1 februari 2010, 4 proefwoningen gereed begin mei 2010
Programma: renovatie 25 woningen
Aannemer: Vastbouw Oost Rijssen
Foto’s Norbert Duijvelshoff:  Sto Isoned

Neem contact met mij op